Hitelek

Lakáshitelekről, személyi hitelekről és kölcsönökről szóló cikkek. Rendszeresen írunk a fontosabb változásokról a hitelek világából. Kiszámoljuk mennyire lehet hinni a reklámoknak és rátérünk az apróbetüs részekre is.

Témával kapcsolatos cikkek

1 2 3 >
Ahogy azt előző cikkeinkben már jeleztük, 2018 júliusától, azaz már jövő héttől új szabályok lépnek érvénybe a lakáshitelek piacán.
Teljes cikk
Nemrég még a megtakarítások legkedveltebb formája volt a lakástakarék (stavebné sporenie), mostanra viszont ez a fajta megtakarítás már szinte senkinek sem lesz érdekes.
Teljes cikk
Manapság kevesek kiváltsága, hogy önerőből saját családi házat építsenek maguknak. Az emberek többsége banki hitelekhez folyamodik, ahol azonban szintén szükség van némi megtakarításra. Van azonban egy két lehetőség, amikor saját tőke nélkül is tudunk házat építeni. A következőkben leírjuk, hogyan lehet segítségünkre egy már meglévő ingatlan - álltalában szülői ház.
Teljes cikk
A hitelintézés lakásvásárlás esetén ma már a legtöbb esetben röpke 1-2 hét kérdése, és ez idő után a kiszemelt lakásunk boldog tulajdonosai lehetünk. Más azonban a helyzet, ha házépítésre adjuk a fejünket, ugyanis a bank általában több, kisebb részleteben (tranže) bocsájtja rendelkezésünkre a hitelkeretünket, ami segítség és tapasztalat nélkül már kicsivel több ráncot varázsolhat a homlokunkra.
Teljes cikk
Tavaly utolértük Olaszországot és Csehországot is a lakosság eladósodottságának mértékében. Már csak Németország és Ausztria van előttünk ebben a kedvezőtlen mutatóban. 2017 utolsó negyede az eddigi legerősebb negyedév volt a lakáshitelezés történetében. Ennek főként az volt az oka, hogy a fiataloknak járó hitel eddigi kedvező formája már csak azok számára volt elérhető akik érkeztek még a 2017-es év végéig lakást vásárolni.
Teljes cikk
Újabb év, újabb szigorítások a Nemzeti Banktól. A bankok már egyre kevésbé kínálnak 1% alatti kamatokat az ügyfelek megszerzése érdekében. Nézzük meg részletesebben, hogy mi változott.
Teljes cikk
Ha az ember állandó munkaviszonnyal rendelkezik, nincs adóssága és a múltban mindig rendben fizette a hiteleit (már ha voltak), akkor elég egy kis türelem és a kötelező dokumentumok felmutatása - szinte bizonyos, hogy megkapjuk a lakáshitelünk. Mi a helyzet azonban a kisvállalkozókkal (SZČO)?
Teljes cikk
A legutolsó bankinfó óta sokat változtak a dolgok, megpróbálom röviden összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat.
Teljes cikk
1 2 3 >